Nieuwsbericht

Webinar over verhogen van deeltijdfactor

Profielfoto van Ana Karadarevic
Ana Karadarevic
21 juli 2020 | 1 minuut lezen

Het arbeidsmarktprogramma ZMT! van de NVZ organiseert samen met de brancheorganisaties ActiZ, NFU, de Nederlandse ggz en VGN een webinar over de mogelijkheden om de deeltijdfactor onder werknemers in de zorg te verhogen. Het webinar vindt plaats op 8 september en is bedoeld voor bestuurders, directeuren en HR managers van zorgorganisaties die lid zijn van de genoemde brancheorganisaties.

Deeltijd in de Zorg

In de Nederlandse zorg werken meer dan 900.000 vrouwen, veelal in parttime banen. Deeltijd is min of meer de norm. Door een samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en zorginstellingen is het initiatief Deeltijd in de Zorg van start gegaan. Dit initiatief beantwoordt vragen als: hoe groot is het potentieel rondom meer uren werken?; wat zijn belemmeringen om dit potentieel te realiseren?; wat zien werknemers als voorwaarden om meer te werken? wat zijn nu concrete oplossingen?; wat kunnen we van deze uitkomsten leren?

Deeltijdfactor verhogen

Uit onderzoek van Stichting Het Potentieel Pakken onder 17.500 werknemers in de zorg blijkt dat bijna één op de vier werknemers het liefst een groter contract wil. Tijdens het webinar op 8 september van 13.00 tot 14.00 uur worden deelnemers geïnformeerd over de mogelijkheden om de deeltijdfactor binnen hun organisatie te verhogen. Tijdens de bijeenkomst delen we de uitkomsten van het onderzoek van Stichting Het Potentieel Pakken. Ook worden de ervaringen gedeeld van de twee gestarte proeftuinen in de zorg: bij Vierstroom Zorg Thuis in Gouda en bij het Erasmus MC in Rotterdam.

Na afloop van deze informatieve bijeenkomst weet je:
-    Waarom contractuitbreiding voordelen biedt
-    Wat het potentieel is
-    Welke belemmeringen er zijn die grotere contracten in de weg staan
-    En wat de zes oplossingsrichtingen uit de proeftuinen zijn

Het webinar is kosteloos. Aanmelden kan via deze link. Inschrijving gebeurt op basis ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.